bootstrap templates

 

Sıkça Sorulan Sorular

- Mevcut depodaki su tamamen boşaltılır.

- Temizlik; kaba temizlik, kimyasal temizlik, ince temizlik ve durulama yapılır.

- Son durulama öncesi dezenfeksiyon işlemi uygulanır.

- Depoya temizlik sonunda temiz su verilir, içme sularına yönelik gerekli test ve analizler yapılır, parametreler kayıt altına alınır.

Depodan, klor ölçüm cihazının numune kabıyla su alınıp, klor ölçümü yapılır ve temizleme tutanağına yazılır. 2 nüsha halindeki tutanağın bir nüshası müsteriye verilir.


Su deposu temizlenip su verildikten sonra özel tek kullanımlık numune kablarıyla su alınır. Kaski' nin laboratuvarında analizi yapılıp, deney raporu ve tahsilat makbuzu müsteriye verilir.

Genelde ücra yerlerde bulunan su depoları göz önünde değillerdir. Ayrıca kapalı bir yapıya sahip olduklarından içlerinde meydana gelen fiziksel ve mikrobiyolojik değişiklikler anlaşılamamaktadır. Kirlenmenin görülmemesinden dolayı temizliği ihmale gelmektedir.  Temizliği ihmal edilen su depolarının içinde zamanla mikroplar ürer. Tabanda çamur katmanı oluşur. 

Deponun taban, duvar ve tavanında kir katmanları ile pas tabakası oluşur.  Düzenli periyotlarda temizlenmeyen su depolarından musluğumuza gelen suyu kullandığımızda hastalıklara sebebiyet verir. Bu tip suların tadı ve rengi bozulmaya uğrar.

Deponun bize bildirilmesinin ardından en erken randevu tarihi verilir. Gerekirse deponun keşfi yapılır. Randevu günü ve saati geldiğinde ortalama 3 saat içerisinde işin bitirilmesinin ardından depo tekrardan kullanıma açılır.

Su depolarının yılda en az iki kez temizlenip dezenfekte edilmesi sağlık açısından uygun görülmektedir.  Ülkemizde su depolarının temizlenme aralığı, olması gerekenden çok yüksektir. Bu şekilde depo temizliğinin ihmale gelmesi sağlık açısından birçok sıkıntı doğurur. İçtiğimiz, yemeklerde kullandığımız, dişimizi fırçaladığımız, banyo yaptığımız, çocuklarımıza içirdiğimiz suyun temiz olması için depo temizliğini günü gelmeden yaptırmalıyız.

- Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir.
- Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur.
- Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
- Sac depoların yüzeyi zaman içerisinde paslanabilir ardından da çürüyüp delinir.
- Mantar tabakası oluşabilir ve böceklere yuva olur.

Kayseri ve çevre illerinde su deposu ve dezenfeksiyonu konusunda sizde kaliteli bir hizmet bekliyorsanız iletişime geçiniz.